luni, 10 martie 2008

De ce exista acest blog?


O intrebare la care ma simt nevoita sa raspund ca sa ii ofer o esenta de inceput acestui blog, al carui scop inca nu il cunosc, asadar el exista pentru ca asa vrea sistemu' domne, petntru ca asa trebuie. Asta inseamna P R E S A. M-am SUPUS cererilor ca sa intru si eu in rand cu lumea cool cu blog, fie el jurnalistic, fie beletristic, fie informativ, fie emotional, fie ce-o fi.... am blog, daca e musai sa ai la mine la FJSC. Dupa cum am specificat si in mica descriere, blogul meu va fi ceva foarte complicat de ...descifrat pentru copaci si flori:) Enjoy!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Stiu eu un copac care va intelege...
“COPACUL NUMIT GICĂ. N-am avut de treabă şi întorcându-mă mai târziu acasă, l-am scărpinat cu unghiile pe coajă pe Gică. Măgarul de copac numit Gică m-a luat în serios şi vrând-nevrând a început să facă parte din mine însumi.

Dacă nu încep printr-o glumă, nu se înţelege nimic din prietenia mea cu Gică şi din prietenia lui Gică cu mine.

Invitasem o distinsă doamnă, şi ceva nu era la locul său. Până când, deodată azvârlindu-mi vederea peste balcon, l-am văzut pe Gică, mai mare peste cei zece copaci ai lui, care fojgăiau şi frunzăreau, pe Gică, solemn şi ţeapăn uitându-se verde şi fix la mine. Îi era frică că nu m-aş fi purtat după rang. În gândirea lui de copac nu avea încredere în gândirea mea de om. Ce mai, m-a luat sub protecţia umbrei sale, indiferent dacă răsare soarele sau nu, indiferent dacă luna este ca o seceră turcească sau ca o mămăligă albă.

Gică este un copac gelos.

M-a pus dracu de l-am scărpinat pe scoarţă într-o seară şi nu mai scap de el defel.

Venise la mine într-o zi o distinsă doamnă. Din pricina principialităţii lui Gică, nici mâna nu am apucat să i-o sărut. Gică este un copac gelos. Excesul de grijă pe care îl are pentru mine, curiozitatea lui de pom care se uită la mine mirat, că sunt om, nu mă lasă în libertatea mea.

N-avui treabă! Cine m-a pus să-l scarpin pe scoarţă când singuratic am venit acasă?

Nichita Stănescu, "Fiziologia poeziei", Editura Eminescu, 1990.