joi, 24 aprilie 2008

Gael Garcia Bernal - mic la stat, mare la act

Actorul de origine mexicana, Gael Garcia Bernal, a jucat in filmul Amores Perros (2000) regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu , in "Y tu mama tambien"(2001) de Alfonso Cuaron, in "El Crimen del padre Amaro", "Dot the I" , "Diarios de motocicletas". Acestea sunt cateva dintre filmele cunoscute in care Bernal a avut roluri principale, dar poate cea mai celebra este pelicula regizata de Pedro Almodovar " La mala education" -un film controversat cu iubire homosexuala, pentru care baiatul asta mic de intaltime, dar foarte aratos a trebuit sa invete o spaniola cu accent perfect pentru a fi convingator. In 2006 a jucat in "The Science of Sleep" - un film mai degraba SF si lumea l-a putut urmari si in Babel alaturi de Brad Pitt, Cate Blanchett, in regia aceluiasi Inarritu. In 2007, Bernal a jucat in Deficit si momentan se afla in filmari la alte patru productii, pe care le vom putea urmari in 2008 si 2009, cel mai probabil.

Rolul pe care l-a jucat de doua ori a fost cel al lui Che Guevara in "Fidel" si "Diarios de motocicleta". A castigat mai multe premii Bafta si a avut nominalizari la alte premii importante. A fost ales unul din cei mai sexy 100 de actori in 2007.

Una dintre replicile mele preferate este "I believe fervently in the nature, in truth and imagination, I believe in the blood, in life, words, and motivations."

Niciun comentariu: