luni, 28 aprilie 2008

iubitii de azi, strainii de maine














"Ma innebuneste. Cum poti sa te apropii atat de mult de o persoana si sa o lasi sa se bage atat de adanc in sufletul tau? Sa o duci in locuri indepartate si sa o lasi sa hoinareasca in voie si sa exploreze fiecare crapatura minuscula si goala pana nu mai ramane nimic de descoperit, iar tu esti complet consumat si vulnerabil. Si apoi intr-o zi sunteti doar niste straini. Tot trecutul si intimitatea care v-au legat mai zabovesc inca acolo agatate de un fir fragil al amintirilor."


Un fragment care mi-a placut tare si care se afla in pura concordanta cu sentimentul meu cand vine vorba de ruperi de vieti. Pasajul se regaseste in cartea Rebela de Helen Walsh. O carte ce se vrea un fel de replica feminina la romanul Trainspotting al lui Irvine Welsh, dupa care s-a creat si filmul cu acelasi nume. Mare mirare daca nu vom vedea in urmatorii doi ani un film numit Rebela care sa redea viata pustoaicei drogate Millie, caracterul mai mult sau mai putin autobiografic al lui Helen Walsh.

O carte recomandata de Radio Guerrilla, de la editura Funky Fiction - Pandora M.

Un comentariu:

nimeni spunea...

se impune raceala de care vorbesti si tu, si altii..e ceva necesar, dar nu suficient..am scris si eu diverse..traite de altii, inclusiv de mine. cele traiete de mine raman in mine pentru mine.atat.