marți, 14 octombrie 2008

Ghiceste cine este "cel mai" miliardar!!

Harababura. Lipsa de informatii veridice. Discrepanta in topurile bogatanilor: Capital vs Adevarul

Toamana se numara miliardele...


Cele doua topuri publicate de Adevarul Holding si de Capital se cam lupta in suprematia miliardarilor, ele neavand decat un singur roman super bogat in comun in primele 10 pozitii.

Astfel, se face ca din calculele Capital, Gigi Becali este liderul bogatilor din tara noastra, cu o avere estimată la 2,5 miliarde de euro, in timp ce Adevarul l-a pus pe prima pozitie pe taticul lor Dinu Patriciu, patronul ziarului, care are o avere de 1,9-2 miliarde de euro. Oare sa fie vorba de calcule inexacte sau de afinitatile obligatorii ale ziaristilor care au intocmit topurile.

Cele doua topuri
'300 Capital cei mai bogati oameni de afaceri' si ' Adevarul- 500 de miliardari' au gasit in comun persoana care sa afla pe locul 2, miliardarul Ion Tiriac, diferenta exista si aici. Bogatasul roman detine 2,2-2,4 miliarde de euro la Capital si numai 950 milioane-1 miliard de euro la Adevarul.

O discrepanta foarte mare din top zece se face cu privire la locul 3, unde Adevarul il pozitioneaza pe
proprietarul RCS&RDS, Zoltan Teszari, cu o avere in jur de 900 de milioane de euro, in timp ce acesta nu se regaseste in primii zece bogatani din Capital :))

Fratii Micula au parte de o imparteala extrem de abramburita. In Capital se regasesc pe pozitia a 9-a, in timp ce Adevarul i-ar aruncat pe locul 17, de unde si o discrepanta uriasa la cifrele averii detinute. Citeste mai mult pe Cotidianul.

Oricum, probabil ca Becali va veni sa declare foarte curand ca averea lui este de doua ori mai mare si ca are de fapt 5 miliarde de euro. Probabil ca el crede ca va cumpara tara intr-o zi. Ceilalti miliardari, proprietari de yachturi, elicoptere, bentleyuri si alte snobisme, detin si ei, cu siguranta, mai multe zerouri decat se estimeaza in topurile astea atat de incongruente si destul de subiectiv realizate.


Niciun comentariu: